Tuesday, February 03, 2009

Помен за демокрацията и официално пробуждане на гражданското общество

"Помен за демокрацията и официално пробуждане на гражданското общество",
Време и място: 4 февруари, 17:00 часа пред паметника на Патриарх Евтимий (“Попа”)
Повод: 12 години от връщането на мандата на БСП
Място: Събираме се пред паметника на Патриарх Евтимий (“Попа”), носим свещи, звъним с будилници и аларми на телефоните.


Гражданино,
Ела да почетем смъртта на българската демокрация, която беше умъртвена по особено мъчителен и садистичен начин от проваленото управление на България.

• Палачите на демокрацията употребиха много различни изтезания;
• чудовищни манипулации и подмяна на изборни резултати;
• трансформираха политическата си власт в икономическа;
• оцапаха я с "активни" мероприятия на “бивши” слуги на службите — агенти и откровени доносници;
• отгледаха си "опозиция";
• стигнаха до там да обявят "свободен пазар" на изборните гласове...

Демокрацията ни е мъртва!

Ела на 4 февруари пред паметника на Патриарх Евтимий (“Попа”) в 17:00 часа, да събудим гражданското общество от мъчителния кошмар на мутризираното управление и да възкресим демокрацията!

Носи си будилник!

Преди 12 години, на 4 февруари 1997 година, гражданското общество постигна голяма победа - БСП върна мандата за управление и така отвори вратите за демократизацията и евроинтеграцията на България.

Да помогнем на гражданското общество да спечели още една победа!

2 comments:

Anonymous said...

Опитвам се да разбера хората и не успявам.. Мрънкат, оплакват се, псуват и катo дойде време за действие, когато нещата могат да се променят всички се покриват и изчакват някой първо да го обяви за правилно или грешно, или току виж станало модерно та тогава да вземат позиция, защото това са им тъпкали в главите да си траят, да гледат за себе си и да се оправдават с култовото "ние да изучим децата пък..." много благородно няма що... Само че тея Деца отварят очи и виждат една брутално ограбена и излъгана страна и хора, дълбоко заспали пред някоя сапунка или звуците на долнопробна чалга... Протест ли, за какво протестират? А, онези дето ги биха там, ами ще ги бият като се бутат където не им е работата, все едно има някакъв смисъл...
ААААААаааааааа.......напира все повече и повече..... желанието за справедливост, желанието да изчистим калта и мизерията, апатията и промиването на мозъци... в нашите учебници май липсва урока за ролята на гражданското общество и за да събудим това общество ще са ни нужни многооо будилници...

Anonymous said...

защо не:)