Tuesday, March 22, 2016

Джо

Са прая отчаяни опити да напиша нещо коет що годе може да мине за разказче. Ненам си и идея какво ша стане ...


Джо се сабуди в някакъв склад. Стана и се огледа. Видя някаква линеика в единия краи и някакви дървени съндъци до нея. Стана и с леки залитания се запъти до там. Докопа някаква щанга и с рязко движение отвори сандъка. Там видя две черни, мънички красавици. Бяха маркирани и на тях стояха красиво издълбани надписите "Берета". До тях съвсем нехаино стояха 6 пълнителя. Тои грабна двете берети и бързо напъха по един пълнител във всяка и ги зареди. Махна предпазителите и отвори втори сандък. Там забеляза един красавец. Почти лъщеше и забеляза две кръгли чернички неща с по един процеп. Грабна "томигън"-а и сложи пълнителя.
Прибираики двата пистолета в кобура и в външния джоб на шлифера си Джо дочу шум. Бързо грабна томинъгн-а и се прикри зад сандъците. Но после шумът заглъхна и сякаш колата продължи нататтък по пътя. После извднъж дочу шум точно зад себе си и усети хладната цев на един Колт 44 "пиисмекър" опираща се в тила му.Пусна автомата на земята и бавно се обърна. Човекът го подкани да стане и взе пистолета от кобура му. Джо небеше виждал човека пред себе си до сега.
-Какво правиш тук бре хлапе ?
-Ами аз такова не знам сър...
Непозантия му удари един шамар. Джо не издържа блъсна настрани пистолета на непознатия и извади своя. Бързо се прициле и натисна спусака. Кръвта се разхвърча навсякъде, парченца мозък и череп се разхвърчаха навсякъде. Тои остана с пистолета в ръка, цевта още димеше и се замисли какво по дяволите правеше тук, кои бше този и къде се намира. Но преди да успее да се замисле един кршум прониза ръката държаща пистолета и тои се завъртя, от силата на коршума и по рефлекс. Не успя да фокусира кои или какво стреля. Само усети как още два куршума се впиват в рамото и в стомаха му. Беше залитнал около един метър назад. Падна. Още усещаше болката и се зачуди как е още жив. Тогава усети нещо сякаш раната на ръката му се затваря и успя да я види как тя наистина зарастваше. След малко успя да се изправи и силуета открил огън по него преди малко беше се приближил и пусна още четери куршума по него и тои се строполи отново на земята. Но отново почувства как раните му заздравяват и се надигна отново. Силуета в първия момент не знаеш какво да прави и продължи бясно да стерля по Джо. Бе отново прикован на земята, но отново усещаше раните му да се затварят. Чу как странника сменя пълнителя и последнва още няколко откоса. Виждаики че няма смисъл тои хукна да бяга и пусна последен откос и чу как нещо се пука. Дори не се обърна. Джо усети как коршумите се забиват в гръдния му кош, в вратът му и тогава всичко изчезна.
Някакъв скитник които се беше сврял на втория етаж на склада видя само как главата на момчето се пръска. Остана загледан ...

На другия ден из вестниците пишеше че в склада на улица "Роуз авеню" са намерени два трупа, пишеше как единия труп бе буквално обезглавен, а другия бил като швеицарско сирене имал дори 3 куршума в сърцето и един в главата. Казаха че полицията се чудела какъв е бил този убиец, такъв звяр...

No comments: